Instagram Hesabı Nasıl Silinir

En önemli sosyal medya platformlarından olan Instagram içerisinde yer alan bazı kullanıcılar, mevcut hesaplarını silmek isteyebilmektedirler.

Instagram Hesabı Nasıl Silinir
Instagram Hesabı Nasıl Silinir

Instagram hesap silme linki sayesinde, sosyal medya platformlarında sıkılan kullanıcıların kolay bir şekilde hesap silme işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlıyor. Ziyaret ettiğiniz bu sayfanın ilerleyen bölümlerinde mevcut Instagram hesabınızı kolay ve rahat bir şekilde nasıl silebileceğinizi görebileceksiniz ve belirtilen adımları uygulayarak, Instagram hesap silme işlemini gerçekleştirebileceksiniz.

Instagram Hesap Silme İşlemi

Instagram hesabınızı silme işlemine geçmeden önce, Instagram hesabınızda yer alan mevcut fotoğraflarınızı saklamak isteyebilirsiniz. Bunun için cihazınızın uygulama merkezinden bu işlemler için üretilmiş olan uygulamaları indirip, kurabilir ve kullanabilirsiniz. Bu sayede Instagram hesap kapatma işlemi gerçekleştirseniz bile, paylaşmış olduğunuz fotoğraflar yine sizinle kalacaktır.

Instagram hesap silme işlemlerine başlamak için öncelikle, bilgisayarınızdaki web tarayıcınızdan eğer açık değilse, Instagram oturumu açmanız gerekmektedir. Instagram oturum açma işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, instagram hesap silme linki bu linke tıklayarak, Instagram hesap kapatma işlemleri için gerekli olan sayfaya erişmelisiniz. Linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfada, “Hesabını Neden Siliyorsun?” bölümünde size uyan bir seçeneği seçmelisiniz.

Hesap silme nedeninizi seçtikten sonra, karşınıza yeni bir sayfa çıkacaktır. Bu sayfada, asıl Instagram silme işlemlerini gerçekleştireceksiniz. Açılan yeni bölümde ilk olarak, Instagram hesap şifrenizi girmelisiniz. Şifrenizi girdikten sonra, en alt kısımda yer alan ve kırmızı renkte olan “Hesabımı kalıcı olarak sil” butonuna tıklamanız gerekiyor. Tüm bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra, Instagram hesabınız bir daha geri gelmeyecek şekilde silinmiş olacaktır. Hesabınızı sildikten sonra unutmamanız gereken bir durum vardır ki o da, daha önceden silmiş olduğunuz hesabınızın kullanıcı adıyla daha sonra yeni açacağınız herhangi bir Instagram hesap işleminde kullanma imkanınız bulunmamaktadır.