Apple Müzik Aboneliği Nasıl İptal Edilir?

İOS cihazlarınızda kullanılan bazı uygulamalar ilk etapta deneme amaçlı ücret talep etmeksizin kullanıcıya izin veriyor ancak genellikle deneme süresini sonlandığında ücret talep ediyor.

Apple Müzik Aboneliği Nasıl İptal Edilir?
Apple Müzik Aboneliği Nasıl İptal Edilir?

Apple Müzik Aboneliği Nedir?

İOS cihazınızda müzik dinlemek ve indirmek için yardımcı bir program olan Apple müzik uygulaması size istediğiniz müzikleri hem anlık olarak dinlemeyi hem kaydetmeyi hem de türlere göre size uygun olan müzikleri listeleyip sunmayı, bu sayede işinizi kolaylaştırarak size yardımcı olmayı hedefliyor. Fakat kullanıcılar bilir ki Apple müzik uygulamasını indirdiğinizde ilk olarak size uygulamayı dilediğiniz gibi kullanıp denemeniz için 3 ay gibi bir süre ücret talep etmeksizin kullanımınıza açıyor. Uygulamayı belirtilen süre içerisinde rahatlıkla ödeme yapmaksızın kullanabilirsiniz. Uygulamayı beğenip deneme süreci sonunda satın alma işlemi yaparak kullanmaya devam edebilirsiniz.  Fakat uygulamayı deneme süresinde kullanıp tekrar kullanma ihtiyacı duymazsanız deneme süreniz dolduğu an aboneliği iptal etmeniz gerekir. Aboneliğinizi iptal etmediğiniz takdirde sistem kartınızdan aylık olarak uygulama ücretini çekecektir. Bu yazımızda Apple müzik aboneliği nasıl iptal edilir konusunu ele aldık.

Apple Müzik Aboneliği İptal Etme İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Öncelikle aboneliği iptal etmek için İTUNES üzerinden abonelik işlemini yaptığınız hesaba giriş yapmanız gerekiyor. Hesaba giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan profil menüsünden Hesap Bilgileri bölümüne geçmeniz gerekmektedir. Bu bölüme geldikten sonra aşağı kısımda bulunan Ayarlar sekmesinin altında yer alan Abonelikler bölümüne gelerek Yönet kısmına tıklayın. Karşınıza Apple Music abonelik sayfası gelecektir. Daha sonra bu sayfanın en alt kısmına yer alan Otomatik Yenileme seçeneğini Kapalı duruma getirmelisiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra yenilemeniz kapatılacak ve siz tekrar aktif hale getirene kadar Apple müzik üyeliğiniz otomatik olarak yenilenmediğini için onayınız dışında sizden bir ücret alınmayacaktır.